Sbírka byla k poslednímu březnu ukončena na transparentním účtu a rozpečetěny pokladny.

Nejvyšší částka – více než 70 tisíc korun – byla připsána z výtěžku tomboly na plese Města Kladna. Další peníze se vybraly při benefici v Městském divadle a v městském informačním centru. Obyvatelé města přispívali i v pokladnách divadel, hudebním klubu Dundee Jam, galerii kladenského zámku a při akci kina Sokol.

Koronavirus, kdo se má mít na pozoru
Koronavirus v datech: Čtyři z pěti osmdesátníků přežijí. Jak jsou na tom další?

Hotovost z jednotlivých akcí a kasiček byla vložena na transparentní účet, kam přispěli sousedé i přespolní jednotlivci, firmy, sportovní kluby, zaměstnanci knihovny a magistrátu, církevní spolky, a také hudební benefiční počin skupiny Kiks. Suma dosahuje téměř 380 tisíc korun. „Finance budou mezi nájemníky rozděleny i s ohledem na počet členů v domácnosti. S obyvateli se spojíme a částky jim pošleme na účty v nejkratším možném termínu. Uvědomuji si, že i když většina obyvatel se do svých bytů vrátila již před několika týdny, finanční pomoc se všem bude hodit. Velmi děkuji těm, kteří na transparentní účet přispěli,“ řekl primátor Dan Jiránek.

V topolovce ve Slaném Na Hájích už se kácí.
V topolovce ve Slaném Na Hájích už se kácí

Jeden z 82 bytů panelového domu na konci ledna vyhořel a všichni obyvatelé se museli na několik týdnů uchýlit do náhradního bydlení. Domů se začali vracet domů začátkem března.

V současné době je většina nájemníků zpátky ve svých bytech, mimo 21 bytů v horních třech patrech, které byly požárem poškozeny nejvíce, a bytů poškozených vodou při hašení. Jejich obyvatelům magistrát přidělil jiné byty a nájemné v prvním měsíci bylo sníženo na symbolickou částku. „Nejrozsáhlejší stavební práce probíhají v nejvyšších patrech, kde bude nainstalována speciální konstrukce, která trvale staticky zajistí byty v těchto podlažích,“ řekl náměstek primátora Tomáš Kutil.

Zaměstnanci pracují ve dvou směnách. Zdraví je na prvním místě.
Objednávky přichází z celého světa. Výrobce zdravotnických lůžek jede na maximum