Zde budou zájemcům poskytovány informace o tak zvaných neobjednaných službách. Jak řekla Kladenskému deníku mluvčí strážníků Markéta Fröhlichová, linka je 
v provozu ve všedních dnech od 
8. do 17. hodiny pod číslem 
312 604 604.

„Občané si zde budou moci ověřit, zda se jedná o pracovníka firmy, za kterého se vydává, nebo zda se jedná o podvodníka, zneužívajícího jeho důvěru," uvedla mluvčí Fröhlichová.

Strážník obsluhující Senior linku bude mít k dispozici například vzory služebních průkazů, telefonní čísla na dispečerská pracoviště a kontakty na oprávněné pracovníky společností.

„Je známo, že zejména starší spoluobčané jsou značně důvěřiví a snadno podlehnou nabídkám domovních prodejců a poskytovatelů různých služeb. V mnoha případech se jedná o podvodníky, kteří se pod záminkou výhodné nabídky snaží dostat do bytu a zde páchat trestnou činnost," uvedl k nové službě ředitel městské policie Stanislav Procházka. „Zavedením linky se snažíme vyjít vstříc zejména našim starším spoluobčanům, kteří mnohdy neví, kam se obrátit se svými problémy a zároveň nezatěžovat tísňovou linku 156," dodává Procházka.

Kromě Senior linky fungují Linka okamžité pomoci a Linka pomoci handicapovaným občanům, kam mohou občané požadavky odeslat formou SMS na číslo 724 524 406.