Základem setkání byl i v Kladně tanec a zpěv severoamerických indiánů. Powwow je především jednou z živoucích tradic indiánských národů, která se vyvíjí a přejímá do sebe mnoho okolních vlivů. Je známkou toho, že tradice, které navazují na odkaz předchozích generací, nejsou mrtvé a dál se rozvíjí.

Historie tance a zpěvu je u indiánských národů mnohem delší, než existence samotných powwow, která jsou poměrně novodobou záležitostí. Slavnosti powwow však měly (a mají) na utváření této stránky indiánské kultury veliký vliv, neboť právě zde jsou drobné dílčí proměny realizovány a časem se stávají součástí tradice.

"Velký význam má powwow pro společenský život severoamerických indiánů. Původní obyvatelé Severní Ameriky se na powwow setkávají a vzájemně se tím podporují v udržování tradic své kultury. To má obrovský význam pro mnoho lidí, kteří mohou být prostřednictvím takových setkání hrdí na svůj původ v době, kdy jejich národy postupně ztrácejí svou identitu. Powwow se zúčastňují příslušníci téměř všech kmenů Severní Ameriky, indiáni žijící v rezervacích i ve městech," zdůrazňují účastníci akce.

"Powwow je i pro české vyznavače této kulturní tradice, stejně jako pro americké indiány, jednou z oslav „indiánského“ života a slavností, na které potkáváme své přátele," svěřují se například Čikava a Karolina.

Keramický festival se konal na Ostrově
Keramický festival se konal na Ostrově
Ples obcí Žižicka se konal ve Vítově
OBRAZEM: Ples obcí Žižicka se konal ve Vítově