ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Simona, která hraje na kytaru od svých devíti let, přesto nezahálela a kromě toho, že vystoupila v městském divadle na benefiční akci pro koronavirem postižený slánský Penzion Na Sadech, který uspořádalo město Slaný (záznam jejího vystoupení je k dispozici na jejím facebooku-simona klimová písnickářka), se s manželem a manažerem v jedné osobě, Michalem Kopeckým, věnovali přípravě zcela nového programu pro letošní sezónu.

„Pátým rokem vystupujeme ve společném pořadu s režisérem Zdeňkem Troškou s názvem Úsměvy Zdeňka Trošky s písničkami Simony Klímové a sjezdili jsme spoustu krásných míst v celé České republice i na Moravě. Publikum už mi strašně schází a moc se na lidi těším. Nucenou pauzu jsme proto využili pro sestavení nového programu, takže se diváci a posluchači mají na co těšit. Vzhledem k tomu, že jsme si s manželem pořídili chalupu v jižních Čechách, věnovali jsme se budování zkušebny. Uměleckou přestávku jsme nepromarnili a hodně pracovali,“ řekla hudebnice.

Pokud to hygienická situace dovolí, se Zdeňkem Troškou by měla Simona vystupovat již 10. července v Třeboci na Rakovnicku na sále městského úřadu.

Cyklovlak. Ilustrační snímek.
Začátek rekreačního léta omezí dvě výluky

Koronavirus přerušil nejen koncertní šňůru, ale i vznik nového Simonina CD. Jelikož se jedná o vánoční desku, stihnout by se měla i tak v termínu a posluchači se na ní dočkají směsi koled a vánočních písní. „Jsou to známé písně, ale budou v různých úpravách. Trochu si s nimi pohrávám a hledám i písničky, které jsou velice hezké,ale lidé je neznají, tak aby měli možnost se je naučit a zazpívat a při jejich poslechu vznikla vánoční atmosféra. V tuto chvíli nahráváme hudební základy. Zpěvy a kytary si dělám sama,“ dodala písničkářka.

Sezona je zatím pro písničkářku nejistá, stejně jako pro ostatní kolegy z hudebního světa, ale vánoční koncert v Žilině snad koronavirus už neohrozí. „Bez Žiliny nejsou Vánoce. Koncert je v plánu šestého prosince. Vánoční koncert v kapli na náměstí ve Slaném by měl být dvanáctého prosince. Jinak budeme vystupovat hlavně mimo region. Ale těšit se na nás mohou lidé i na Kladensku v Hospozíně, kde děláme dětský den. Ten je odsunutý na srpen. Všechny akce, které se měly dělat, se buď odsunou na příští rok nebo na konec léta a na podzim. Nyní jsme stále ve fázi domlouvání termínů a přesouvání. Je velice složité dát vůbec dohromady nějaký program a nyní musíme zjistit, kdo má a nemá čas,“ dodala Simona.

Policiejní fotografie z úspěšného zátahu na varnu drog, která byla ukryta v jednom z pražských bytů.
Dopadeným dealerům drog hrozí pětileté tresty

Přestože koronavirus převrátil i Simově Klímové život naruby, spatřuje pozitiva v tom, že lidé měli v rodinách čas jeden na druhého a více se semkli. „Jak v rodinách, tak kamarádi. Všichni si začali navzájem pomáhat a mezi lidmi se zvedla obrovská vlna solidarity. Lidé se museli naučit spolu žít a mnozí pocítili vzájemné spojení a souznění. My s manželem jsme díky tomu divné období prožili v pohodě a paradoxně hezky i s našimi kočičkami na chalupě,“ uzavřela zpěvačka.

Ekologická likvidace plevele a špíny v Kladně.
V Kladně se plevele a špíny zbavují ekologicky