Vzhledem k faktu, že dotace na novou halu nebyla schválena, rozhodlo zastupitelstvo města zastavit přípravné práce a plánované finance použít na péči o současná sportovní zařízení, která je třeba modernizovat.

Zimní stadion

„Díky tomu bude část finančních prostředků vynaložena na zakoupení výměníku čpavek-voda pro využití odpadního tepla na zimním stadionu. Současně bude probíhat příprava projektů na renovaci osvětlení a rekonstrukci technologické části systému chlazení ledové plochy.


V nejbližší době by také zastupitelstvo města mělo rozhodnout o nákupu nové rolby, když stávající je 
v havarijním stavu,“ řekl starosta Slaného Martin Hrabánek.

Nemocnice

Další prioritou jsou investice do slánské nemocnice, kde bude provedena výměna venkovního osvětlení areálu, čímž dojde ke snížení provozních nákladů na opravy a spotřeby elektřiny. „Opravy se dočká blok B – Interní oddělení. 
V tomto bloku bude výtah upraven pro současné potřeby a bude provedena dostavba I. a II. patra s tím, že se významně rozšíří WC a koupelny ortopedického oddělení,“ dodal starosta.

Kamera

Peníze investují Slaňáci dále i do bezpečnosti. Ta bude zlepšena nahrazením současného zastaralého kamerového bodu ve Vítězné ulici novějším typem. Bude tak možné lépe sledovat dané oblasti a zejména rušné křižovatky.

„Veškeré projekty výše uvedené a mnohé další budou financovány z podílu 
k dotaci na neschválenou žádost o spolufinancování výstavby sportovní haly,“ zdůraznila mluvčí slánské radnice Lucie Krčková.