Na základě veřejného hlasování získal už podruhé první příčku návrh dvou slánských architektů Martina zajíčka a Jana Studeného. Poprvé na sebe autoři upozornili v roce 2013, kdy byl jejich nákres společně s jedenácti dalšími vystavený v chodbě městské knihovny a lidé si mohli vybírat.

Ilustrační foto.
Od zmalovaných fasád pomáhají legální plochy

Iniciátorem byl někdejší místostarosta Jaroslav Hložek. I tehdy v anketě Slaňáků dvojice architektů zvítězila. Přesto nové volby a jiné priority na čas tuto aktivitu odsunuly do pozadí. Nicméně dění kolem slaného pramene neustalo a letos si ho vzal za své slánský starosta Martin Hrabánek, dílo hodlá dokončit.

Nevzhlednou rouru, která nyní trčí ze zdi plotu v Nezamyslově ulici, kde pramen vyvěrá, by měl díky penězům z městské pokladny vystřídat co nevidět moderní prvek, který nepostrádá stopy čediče, z nějž je i Slánská hora. „Na slaný pramen máme vyčleněno kolem 400 tisíc korun, přičemž bychom na jeho vytvoření rádi čerpali například i peníze z dotací," říká starosta, který by se do práce chtěl pustit co nejdříve.

Středočeské pivní slavnosti přilákaly do areálu místního letiště opět mnoho lidí.
OBRAZEM: Ve Velké Dobré opět teklo pivo proudem


Vítězný návrh obdržel od Slaňáků 365 hlasů.