Třetí květnový víkend patřil tradiční Jarní slánské výstavě drobného zvířectva, akvarijních ryb, exotického ptactva, klubu Teddy králíků a ukázkám králičího hopu, která je připravována členy místní základní organizace ČSCH.

Expozice s živými zvířaty, drůbeží, holuby či rybky a exotické ptactvo – je vždy pro návštěvníky zajímavou ukázkou z činnosti chovatelů.

Prezentovalo se 79 chovatelů nejen ze Slánska a Kladenska, ale i ze sousedních okresů a Prahy. Je také velmi pozitivní, že se zúčastnilo 12 mladých chovatelů. Samotná výstava byla rozšířena o divácky atraktivní program – XII. speciální výstavu Teddy králíků i ukázky z činnosti Českého svazu včelařů.

Velkému zájmu hlavně malých návštěvníků se těšila překážková dráha s cvičenými králíky, které připravilo Tréninkové centrum králičího hopu Honey Bunny Kvíček-Slaný.

Součástí akce bylo hodnocení jakosti chovu, poradenská služba, potřeby pro chovatele, občerstvení, kaktusy, včelařské produkty, živá hudba, tombola. „Nejvíc se mi líbili Teddy králíci. Babičce zase králíčci, co skákali přes překážky. Doma mám dva křečky, ale mám slíbeno za vysvědčení nějaké zvířátko. Tak jsme se jeli do Slaného podívat,“ prozradila osmiletá Helenka z Kladna Kročehlav. Pořadatelé zvou své příznivce na podzimní Okresní výstavu, která je připravena do areálu na dny 15. a 16. září.

Družecká šlápota přilákala více než pět stovek účastníků.
OBRAZEM: Družecká šlápota přilákala více než pět stovek účastníků
Dědkiádu ve Velvarech doprovázelo příjemné počasí.
OBRAZEM: Dědkiádu ve Velvarech doprovázelo příjemné počasí

Hana Tichá