Vytvořena bude, doslova vymodlená, přeložka silnice I/16 v délce zhruba třinácti kilometrů, která uleví obcím zejména od kamionové dopravy. Podle mluvčí ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD), Niny Ledvinové, je započetí stavby obchvatu naplánováno na poslední měsíc letošního roku. Vše bude pochopitelně nejvíce záležet na počasí, které může stavbu pozdržet. Podle původních výpočtů měla být hodnota stavby přes miliardu korun, vítězná společnost Strabag ale zakázku vysoutěžila za 747 milionů korun bez DPH. Obchvat má být hotový do roku 2020.

Žáci I. B 2. ZŠ Slaný s třídní učitelkou Marcelou Majtaníkovou a asistentkou pedagoga Marií Ficherovou.
NAŠI PRVŇÁCI: Představujeme školáky ze ZŠ Slaný
Ilustrační fotografie.
Zařízení pro seniory hlásí plno, zájemců jsou stovky


Jak se podařilo Kladenskému deníku zjistit, poklepání na základní kámen stavby, provede ve Slaném v pondělí 11. prosince v 11 hodin ministr dopravy Dan Ťok. Slavnostní akt se uskuteční v Alešově ulici, tedy v úseku, kde se přeložka dále napojí na starou karlovarskou silnici. Potvrdil to ve čtvrtek dopoledne zástupce ŘSD František Komárek.

Takto podobně jako přeložka silnice Velvar - Nová Ves by mohl vypadat i obchvat Slaného. Kdy to bude, je ve hvězdách.Zdroj: Foto: archiv