Situací se na počátku tohoto týdne zabývali radní města. Střecha, jež byla z důvodů havarijního stavu sanována loni v létě, totiž podle vyhotovené závěrečné zprávy o rekonstrukci nemusí vydržet nápor většího množství sněhu.

„Zní to neuvěřitelně, ale nemáme jinou možnost, než při sněhové nadílce stadion uzavřít pro sportovce i diváky," potvrdil primátor. "Nemůžeme riskovat žádný malér, byť není stanoven žádný limit množství sněhu, který je střecha schopna unést," prohlásil Milan Volf.

„Oprava stála bezmála devět milionů korun, přesto znamená zásadní omezení provozu," doplnil ředitel Sportovních areálů města Kladna (SAMK) Marcel Kučera (VPK), jenž má případné rozhodnutí o uzavření zimního stadionu ve své pravomoci.

SAMK má připraveno provizorní řešení v podobě nasmlouvané firmy zabývající se výškovými pracemi. Její pracovníci by se v případě padání sněhu pustili do jeho ručního odklízení. Není však vyzkoušeno, jakým způsobem je to v praxi zvládnutelné. Dlouhodobější koncepční řešení stavu střechy nemají v tuto chvíli vedení města ani SAMK připraveno. „Pověřili jsme ředitele sportovních areálů, aby celou investici provedenou za minulého vedení města i této společnosti důkladně prověřil a zjistil, kdo je za její zadání zodpovědný," konstatoval primátor Milan Volf.

Jak Kladenskému deníku řekl bývalý ředitel SAMK Lukáš Kubica (ODS), je od začátku jasné, že loni v létě nebyla provedena kompletní rekonstrukce střechy, ale pouze její zpevnění a zabezpečení, což umožnilo stadion provozovat. „Firma, která sanaci provedla, poskytla na střechu pětiletou záruku s tím, že se její stav musí každoročně kontrolovat. Kompletní rekonstrukce střechy musí být vlastníkem stadionu, tedy městem, provedena v příštích letech," sdělil Kubica.

Z předpovědí meteorologů lze prý s dvoudenním předstihem odhadnout možnou sněhovou kalamitu a včas zajistit odklízení sněhu. S tím prý bylo počítáno i za jeho působení ve funkci. V celé záležitosti spatřuje určitý tlak na svou osobu. 

Uzavření zimního stadionu by způsobilo vážné problémy nejen prvoligovým hokejistům, ženskému oddílu, ale 
i mládežnickým týmům či amatérským hokejistům nebo krasobruslařskému oddílu.