Pořadatelé rozdali tři sady pohárů, protože psi byli  při sportovním klání rozděleni do třech kategorií: Small, Medium a Large, tedy podle velikosti. Nejlepší psovodi dostali i krásné šerpy a čtyřnozí atleti dobroty.

Vítězkou kategorie Large se stala kříženka Lucy se svou majitelkou Pavlou Dvořákovou. „Agility trénujeme druhým rokem, většinou jednou týdně. Lucy je nalezenec, který k nám přišel a už u nás zůstal. Zjistili jsme, že ji to moc baví, miluje jakoukoli aktivitu: kolo, vodu, turistiku."

V agility závodech psi skáčou přes překážky a trasa bývá ozvláštněna ještě speciálními prvky jako jsou tunel, slalom nebo houpačka. Za každé odmítnutí poslušnosti, shození překážky či jinou chybu získává dvojice penalizaci. Vítězí ten, kdo trasu překoná bez chyb a nejrychleji.

Majitelka psí školy Staff Spirit Jiřina Forejtová působí u Velké Dobré už třetím rokem. Vlastní sedm psů, čtyři z nich jsou američtí stafordi. S nimi dělá klasickou kynologii a takzvané bullí sporty, což jsou například  výskoky na stěnu, přetahování nebo sprint se speciálními pravidly. „Když jsem otevřela psí školu, začali jsme  pořádat i akce pro veřejnost, jenže kvůli stěhování jsme to přerušili a teď začínáme znovu. Chtěli bychom zde vytvořit novou tradici pořádání čtyř závodů ročně."

Soutěžit se zde tedy v budoucnu nebude jen v agility, ale třeba i v poslušnosti (závod bude určený i pro laiky) a na podzim chystá škola Staff Spirit stezku odvahy s netypickými disciplínami.

Kategorie Small
1.Zuzana Vlčková a Lilly
2. Romana Novosádová a Bodie
3. Tereza Zdražilová a Janee

Kategorie Medium
1. Romana Novosádová a Farat
2. Monika Bystrianská a Denny
3. Lenka Miklušáková a Dolly

Kategorie Large
1. Pavla Dvořáková a Lucy
2. Hana Dolejšová a Kuci
3. Jitka Fišerová a Indiana Jones Foxy Fox