Jelikož je stavba přeložky silnice I/6 velice nákladnou, ale zároveň i jednou z nejlépe připravených v republice, mají Slaňáci a starostové obcí na trase zase o důvod více k radosti.

Poněvadž na veřejnost prosákly informace, že se stavba údajně letos zahájí a stejné signály se objevily i na sociálních sítích, Kladenský deník se na skutečnost informoval přímo na podniku Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), 

zda je naděje, že by se s obchvatem tento rok skutečně mohlo začít. Odpověď zní následovně: „Zahájení stavby přeložky silnice I/16 Slaný – Velvary je podmíněno dokončením výkupů pozemků a splněním požadavků orgánů životního prostředí. 
V současné době řešíme výkupy

pozemků zatížených exekucemi a detaily průchodu stavby přes evropsky významnou lokalitu Slánsko-Byšeňský potok s možným výskytem chráněného brouka páchníka hnědého.

Zahájení stavby je plánováno ve 4. čtvrtletí letošního roku. Schůzky se zástupci města Slaného a starosty přilehlých obcí se konají každé čtvrtletí,“ informovala mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Podle získaných informací byla už valná část pozemků na trase vykoupena. Otázkou zůstává chráněný brouk páchník, který v minulosti ve Slaném už jednou výstavbu zhatil. Jednalo se tehdy o plánovaný prodej parcel v lokalitě na Hájích.

Pokud se vše podaří dotáhnout do zdárného konce, silničáři a mostaři začnou na díle pracovat tak, jak je v plánech.