Žáci sami vymysleli barevné sladění, vyrobili dekorace a dokonce si donesli půjčené červené talíře. Odborná porota složená z odborníků hodnotila připravenost prezentace jídelní tabule a pečlivost prostírání, ale také vhodné oblečení studentů a samozřejmě chuť bramborových salátů. Jak Kladenskému deníku prozradily žákyně vítězného družstva, na svém projektu pracovali několik hodin. „Náš je prostě hezčí, jim se to také povedlo, ale ten náš je stejně povedenější.

Dohromady se nás na přípravě podílelo osm. Moc se nám povedla hlavní dekorace a také máme chutný salát,“ prozradily Markéta Zvelebilová a Annemarie Ebert. Kromě klasického bramborového salátu, na kterém si většina z nás pochutná za pár dní, připravili studenti také jednoduchý bramborový salát. „Ten se skládá pouze z cibule, octa, soli a samozřejmě brambor,“ popsala jednoduchý recept Markéta