Loni Stochovští vybudovali hrací plochu na beach volleyball a dva antukové kurty na volleyball a nohejbal. ,,Rádi bychom k našim sportovním areálům připojili i psí hřiště. Možná začneme stavět už letos na podzim,'' řekl Tomáš Zajíc, vedoucí sportovních areálů města Stochova (SAMS).

Město by rádo opravilo a předělalo celou oblast sportoviště, to je ale otázkou několika let.

Podle plánu bude prorostlá škvára upravena na víceúčelové hřiště s umělým povrchem, které by sloužilo převážně pro školy, a to i v zimě, neboť návrh počítá i s nafukovací halou. Ta by plochu přes zimu zakryla. Dále je v plánu asfaltový povrch například pro hokejbal.

Projektanti nezapomněli ani na seniory.Město chystá hřiště pro všechny generace s posilovacími stroji, které zvládnou ovládat i starší lidé. Dalším lákadlem pro více generací by mělo být hřiště na pétanque, které postaví za tribunou.

,,Pokud uděláme hřiště na pétanque právě v tomto místě, musíme provést rozsáhlé opravy tribuny a zarovnat valový povrch za ní,'' sdělil pan Zajíc. Na své si tak přijdou i fanoušci fotbalu, na které v budoucnu čekají lepší místa k sezení. Sportovní areály nabízejí i veřejné akce pro děti i dospělé.

,,Snažíme se organizovat alespoň šest akcí do roka, z toho pár pro děti,'' vysvětluje vedoucí areálů. Tento měsíc to jsou to turnaj dvojic v beach volleyballe a Stochovská olympiáda pro rodiny. Na jaře se uskuteční třetí badmintonový turnaj. Nechybí ani dětské maškarní odpoledne.

AUTOR: GABRIELA KREJČOVÁ