Do hledání po ztracené ženě se zapojili i policisté. Po důchodkyni pátral také vrtulník s termovizí a rovněž tři hlídky strážníků. Po krátké době jedna z hlídek začátkem své směny ženu odpovídající popisu zahlédla ve Štechově ulici. Operátor kamerového systému jejich hlášení prověřil a následně také potvrdil. Seniorka i se svým psem vyšla od rozdělovského mostu, směřovala k budově nemocnice a pokračovala směrem do centra města.

„Na místo ihned vyjela jedna z hlídek a po krátkém čase paní i se psem našla v ulici Vrbenského. Strážníci ženu, která byla zmatená ale v pořádku, odvezli na služebnu Policie České republiky do Švermova,“ řekla mluvčí městské policie Alena Purkytová.

Ilustrační foto.
Požadavek Prahy na omezení veřejné dopravy Středočeši odmítli

Na tísňovou linku strážníků posléze zavolala žena s tím, že má strach o svého sedmasedmdesátiletého souseda, o kterého se stará. Když mu nesla nákup a zvonila na něj, z bytu se ozvalo, že senior sedí na posteli a nemůže se hýbat.

„Hlídka, která přijela ihned na místo, kontaktovala nájemníka přes dveře. Muž strážníky naléhavě prosil, aby se k němu dostali, že mu není dobře. Strážníkům se podařilo dveře bez poškození otevřít a vstoupit. V obývacím pokoji nalezli ležícího seniora, jenž se nemohl hýbat a v minulosti se léčil s tlakem. Na místo byla přivolána sanita, která muže převezla do nemocnice,“ uzavřela Purkytová.

Ilustrační foto.
Kyberkriminality přibývá. Nepřidejte se, radí policie