Přestože město ještě nemá schválený rozpočet na letošní rok a jede zatím podle rozpočtového provizoria, u zimního stadionu už je jasné, že se začne opravovat na jaře. Jak potvrdil Deníku náměstek primátora a jednatel SAMK Jiří Chvojka (za ANO 2011), plánovaná neodkladná rekonstrukce střechy, která je v havarijní stavu, začne v polovině dubna. Hotovo by podle něho mělo být do začátku další hokejové sezony, tedy v září nebo v říjnu.

Jde o to, aby děti sport bavil.
Špičkové sportování mládeže má podpořit 28 milionů, Kladno dostane nejvíc

„Na tuto nákladnou investiční akci za dvě stě milionů korun máme přislíbenu jak státní, tak krajskou dotaci. Pokud by se letos s opravou nezačalo, zimní stadion bychom museli zavřít. Akce bude proto předfinancována z úvěru, který má Kladno vyjednaný z minulých let,“ vysvětlil Chvojka.

Dosavadní už dosluhující střecha zimního stadionu bude nahrazena novou ocelovou krytinou. „Střecha už se vyrábí, takže je vše na dobré cestě,“ připomněl Jiří Chvojka.

Vedení zimního stadionu aktuálně zvažuje nákup nové rolby. „Dvě stávající jsou už za hranicí životnosti a neustále v opravě. Navíc je velice těžké na ně sehnat náhradní díly. V tom velice obdivuji ředitele Josefa Poláčka, že dokáže obvolat všechny zimáky v republice a sehnat chybějící komponenty. Byli bychom rádi, kdyby při jarním schvalování rozpočtu zastupitelé odsouhlasili nákup nové rolby, bez které už se neobejdeme,“ poznamenal Chvojka, podle kterého jde o zhruba 3,5 milionu korun.

Ministryně financí Alena Schillerová
Alena Schillerová: Že jsme dali lidem a firmám 284 miliard, se nám musí vrátit

Výhledově čeká zimní stadion další změna, která se týká chlazení. Veškeré zařízení plněné čpavkem by mělo být umístěno mimo budovu. V minulosti tam řešili několik událostí spojených právě s úniky amoniaku, kdy se nebezpečného plynu nadýchali i sportovci.