Laboratoř anatomických modelů bude sloužit k profesní přípravě studentů biomedicínských, zdravotnických a bezpečnostních studijních oborů. Laboratoř je vybavena plastinovanými lidskými těly a autentickými lidskými orgány, které poskytují výrazně lepší možnosti názorné výuky anatomie. Jedná se o průlomovou technologii, kterou v roce 1977 vyvinul Günter von Hagens a která ve spojení s aplikovanými technologiemi virtuální reality zřejmě vytvoří základ budoucí morfologické výuky a nácviku invazivních i neinvazivních vyšetřovacích a léčebných postupů.

Děkan Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT Ivan Dylevský k tomu dodává: „V brzké době bychom například rádi získali virtuální pitevní stůl, jaký nemá v Evropě obdoby. Jde o obří tablet, na němž díky elektronickému skalpelu můžeme provádět virtuální řezy a následnou preparaci na virtuálním lidském těle. Jsem přesvědčen, že didaktické pomůcky díky virtuální realitě brzy nahradí konzervativní způsoby výuky a přispějí tak k dalšímu zkvalitnění výuky.“

Po slavnostním otevření bude následovat prohlídka dalších zajímavých prostor pro výuku a vědecko-výzkumnou práci budoucích biomedicínských inženýrů a techniků a řady zdravotních a bezpečnostních oborů.

Zkrachovalá huť Poldi.
Kladenská Poldovka jde opakovaně do dražby, zájemci mají nově šanci
Slánští chovatelé působí ve svazu již třiadevadesát roků.
Slánští chovatelé působí ve svazu již třiadevadesát roků