„Opět se potvrdilo, že ženy fotbalu rozumí. Dokonce dokázaly triumfovat ve dvou kolech, kdy ukázaly záda všem mužům,“ uvedl sportovní redaktor Kladenského deníku Jiří Nagy.

Ten má soutěž pod palcem už od jejího vzniku v srpnu 2001. Jelikož se Tip liga hraje vždy dvakrát do roka v průběhu jarní a podzimní části

fotbalových soutěží, skončil v polovině listopadu už její devětadvacátý tzv. půlročník.

V konečném účtování se však ženy na stupně vítězů nevešly. Vůbec nejlepším hráčem byl Vratislav Pospíšil ze Slaného, jenž za sebou nechal Václava Hlavničku z Tuchlovic a dalšího slánského borce Jaroslava Stádníka.

Vzhledem k počtu získaných bodů nejlepšími hráči lze podzimní část ligy hodnotit jako velmi těžkou, a to se promítlo také do průběžného pořadí, kde se jména na jeho čele často měnila. Do posledního 130. utkání tak nebylo jisté, kdo soutěž definitivně ovládne.

Další část začne koncem března 2015 a první kupony se budou v Kladenském deníku objevovat už dva týdny předtím.

Nagy doufá, že odvahu jít veřejně s kůží na trh najdou i ti, kdo dosud v sobě soutěživého ducha potlačovali.

„Podle našich statistik si Tip ligu od jejího zrodu zahrálo přes dva tisíce

jmen, což považuji za úctyhodný výsledek a důkaz, že soutěž je ve sportovních kruzích známá a populární,“ řekl Nagy a dodal, že mnoho hráčů za takřka patnáct let nevynechalo ani jedno kolo.

Tip ligu organizuje Deník ve všech okresech, jeho kladenská verze se ale může jako jediná pyšnit i soutěží čtyřčlenných družstev. Na podzim ji ovládl tým Čarodějové z Tuchlovic, druhý byl slánský Zlatý kapr a třetí skončil premiant posledních dvou částí – sýkořické Sýkorky.