Poté dojde k pozvolnému napouštění vodovodních řadů. V případě, že nenastanou nepředvídatelné události, ve všech domácnostech postižené oblasti bude kolem 20. hodiny obnovena dodávka pitné vody.

"Může se stát, že obyvatelé některé části Kročehlav pocítí po dobu opravy nižší tlak ve vodovodním potrubí a slabý zákal. V současné době pracovníci vodáren pokračují na odstranění havárie. Zemní práce se provádějí velmi opatrně s ohledem stávající inženýrské sítě a okolní terén, který byl poškozen unikající vodou," uvedla včera dopoledne mluvčí vodáren Lenka Kozlová.

Náhradní zásobování bylo zajištěno cisternami.  Kromě zaměstnanců vodárny v Lacinově ulici zasahovali ráno také hasiči a městská policie. 

"Muž oznámil krátce po páté hodině, že u solárního studia vytéká ze země velké množství vody. Hlídka se vydala na místo a zjistila, že voda poškodila okolní asfalt a v ulici vzniká laguna," vyjádřila se Kladenskému deníku mluvčí strážníků Markéta Fröhlichová. 

Strážníci zkontaktovali dispečink vodáren, a jelikož se voda nahromaděná na silnice začala vylévat do okolních domů, začala upozorňovat jejich obyvatele. Jednalo se převážně o Lacinovu a Šulcovu ulici.  "Poté na komunikace umístili dopravní značení o jejich uzavření," dodala mluvčí. 

"Silný proud vody trhal část vozovky a chodníku, zaplavoval rodinné domy a tvořil laguny na silnicích. Hasiči rychlým zásahem zabránili větším škodám. Z prasklého potrubí vytékalo 300 litrů vody za sekundu. Vodohospodařům se podařilo po asi 45 minutách uzavřít hlavní uzávěr vody," popsal situaci hasič Lukáš Vejvar.