„Odbor výstavby přibližně před měsícem provedl kontrolní prohlídku objektu. Závěr byl jednoznačný. Ubytovna byla zcela nevyhovující pro jakékoliv důstojné bydlení. Vzhledem k účinnosti stavební uzávěry zamezující výstavby i opravy ubytoven po celém správním území města Kladna bychom vlastníkovi objektu zároveň nepovolili ubytovnu zrekonstruovat. Ubytovna Na Vysokém je tedy již minulostí," uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Potvrdil tak, že stopku mají nejen nové ubytovny na území města, ale že stavební úřad důsledně dbá na dodržování legislativy i u těch stávajících.

Ubytovna Na Vysokém skončila.Zdroj: Magistrát města Kladna

Bývalá ubytovna Na Vysokém v blízkosti fotbalového hřiště SK Slovan Dubí je tak další z řady problémových objektů, které v největším středočeském městě ukončily svůj provoz.

V Břešťanech vyhořel dům od svíčky.
V Břešťanech vyhořel dům od svíčky, chlapec stačil utéct

„Po zrušení ubytoven v bývalém hotelu Merkur, Na Kopečku, v Americké ulici či v kině Oko se jedná o další místo, kde bude nyní klidněji. To ovšem neznamená, že v souvislosti s problematikou ubytoven či takzvaných bezdoplatkových zón polevíme," slíbil Volf.

Stavební uzávěry již několik let pomáhají zamezit výstavbě ubytoven pro celém správním území města Kladna. Dle jejich znění se zakazuje umísťování a provádění staveb ubytovacích zařízení – stavba, změna dokončené stavby, změna v užívání stavby, změna stavby před jejím dokončením i dodatečné povolení stavby.