„Mají několik projektů. Dokonce nabídli městu zda tam nechce mít informační centrum. Bavili se také o tom, že by tam udělali byty. Bezvadné by bylo, kdyby se našel nějaký investor v podobě banky. Zatím hledají jiné využití," uvedl primátor Kladna Milan Volf.

Ubytovna Merkur má kapacitu 47 lidí. Pro její dosavadní obyvatele je místo zajištěno 
v jiných kladenských ubytovnách.
Bývalé vedení magistrátu uvažovalo o koupi někdejšího hotelu a rodného domu malíře Cyrila Boudy. Od majitelů dostalo nabídku nemovitost koupit za 18 milionů korun. Současné zastupitelstvo tuto částku zaneslo do rozpočtu. Ovšem vzhledem k tomu, že cílem výkupu mělo být zrušení ubytovny, je nyní tento obchod bezpředmětný.

„Přišlo mi seriózní zanést do rozpočtu peníze na výkup této budovy, ale když jsme se na to dívali, zjistili jsme, že by to byl obrovský zásah. Na to, abychom objekt kupovali a opravovali ho, je částka neadekvátní. I když mně by se tam informační centrum líbilo," dodal Milan Volf.

Příspěvek na ubytování mohou podle stávajícího postupu získat se souhlasem městské rady lidé s trvalým bydlištěm v Kladně. Z jiného důvodu prozatím nebude vysloven nesouhlas s vyplácením dávek.

Aktuálně sociální odbor kladenského magistrátu eviduje ve všech ubytovnách 327 osob s trvalým bydlištěm ve městě.