Spolu s bývalou ředitelkou školy Zuzanou Malou stála v roce 1992 až 1993 za otevřením tříd s hudebním zaměřením. Ihned převzala na svá bedra práci s těmito třídami a založila také hudební sbor s názvem Sluníčko, který pod jejím vedením v roce 2013 oslavil kulaté výročí, a to 20 let své činnosti.

Nyní je sbor velmi oceňovaným školním tělesem. Za zmínku jistě stojí, že byl vybrán prezidentskou kanceláří pro interpretaci písní v Lidicích roku 2015 za účasti slovenského prezidenta.

S fungováním sboru je spojena celá řada aktivit. Mezi nimi například týdenní soustředění sborů, spolupráce s Památníkem Lidice zahrnující každoroční vystoupení na vzpomínkové pietě, každoroční seriál adventních koncertů, celostátní přehlídka sborů, pravidelný jarní koncert, družba se sborem v Borovanech, ale i možnosti nepravidelných zahraničních výjezdů do Lotyšska, Francie, Německa a podobně. Tento výčet aktivit ukazuje, jak široké spektrum písní v repertoáru sbor má.

Práci sborů učitelka Eva Moučková pečlivě dokumentuje v kronikách. V současné době píše již šestou v pořadí.
Ve škole se také podílela jako vedoucí metodického sdružení Hudební výchovy. Pod jejím vedením se tento předmět rozšířil i na nižší stupeň a vznikly další pěvecká uskupení z mladších žáků.

Dlouhý čas byla též hudebním metodikem okresu Kladno. Znalosti žáků v hudební oblasti jsou vysoké, což v době počítačů a IT techniky je obdivuhodné.
Mimo jiné také vedla od roku 1985 do roku 1998 ženský pěvecký soubor Smetana na Kladně. V okolí Kladna začala učit od roku 1973, a to například na ZŠ Stochov, ZŠ Motyčín, 5. ZŠ Kladno a Norská.

V pěveckém sboru Sluníčko bych si přála ještě pár let zůstat

Co říkáte na to, že jste získala tak významné ocenění?

Bylo to pro mě velké a především milé překvapení. Pídila jsem se po tom, kdo v tom má prsty a zjistila, že mě na ocenění navrhlo vedení školy.

Kde jste měla možnost medaili převzat?

Medaili jsem přebírala přímo z rukou ministryně školství Kateřiny Valachové ve Valdštejnském paláci v Praze, což bylo krásné, jelikož se tam člověk normálně nepodívá.

Čeho byste chtěla ještě profesně dosáhnout?

Jelikož jsem v důchodovém věku, měla by mě příští rok ve sboru částečně nahradit nová nástupkyně. To znamená, že můj cíl je zapracovat ji tak, aby to mohla převzít po mně a hlavně vedla sbor třeba i lépe, než jsem to dělala já. Ve sboru bych si přála zůstat ještě pár let, ale zase ne moc. Chtěla bych si také užívat důchodu a vnoučat.

Jakých největších úspěchů jste se sborem Sluníčko dosáhla?

Velkým úspěchem je to, že o nás Kladeňáci mají povědomí. Za můj úspěch považuji, že děti dělají něco smysluplného, mají zážitky a vůbec kvalitnější život. Ráda bych zmínila i to, že jsme spoluorganizátoři festivalu Světlo za Lidice, který má letos desáté výročí a my se na něm se sborem podílíme. Myslím, že i to je náš velký úspěch a jsem ráda, že jsme toho se sborem dosáhli.