Akce se zúčastnili také zástupci Statutárního města Kladna, které projekt zaštítilo a finančně jej podpořilo, primátor Milan Volf a náměstek primátora Vladimír Moucha. Přítomni byli také lektoři všech pěti studijních oborů, tedy Praha jak ji málo známe, Pražské medailonky, aneb o zajímavých lidech v Praze, Poznáváme Českou republiku, Významné osobnosti našich a světových dějin a Dějiny hudby. 

Poldi Kladno hutě
Poldováci už mají elektřinu i dlužné výplaty


„Projekt Kladenské univerzity třetího věku je realizován již od roku 2003 a stal se v našem městě tradicí. Univerzita je mezi se seniory vyhledávanou aktivitou. Ve školním roce 2016/2017 ukončilo studium sto šedesát osm posluchačů. Při přihlašování ke studiu na nový školní rok jsme zaznamenali enormní počet zájemců,“ nechala se slyšet ředitelka společnosti Libuše Homolková, která informovala, že v září začnou na univerzitě studovat v prvních a druhých ročnících necelé tři stovky posluchačů.


„Univerzita umožňuje řadě posluchačů naplnit touhu po vzdělání, kterého se jim z různých důvodů doposud nedostalo. Vytváří také prostor pro smysluplné trávení volného času a pro setkávání s vrstevníky,“ dodala Libuše Homolková.

Ilustrační foto
Volných míst je dost, pracovitých lidí málo