Obyvatelé sídliště získali nová místa k parkování, opraveny byly silnice, chodníky a rozšířena i zeleň. Místní obyvatelé se původně těšili i na nové lavičky a herní prvky pro děti i dospělé. Sami však došli k přesvědčení, že bude lepší, když v sídlišti nebudou.

„Sídliště mělo být dovybaveno herními prvky tak, jak bylo v plánu. Na žádost obyvatel domů jsme je ale nakonec neinstalovali, jelikož místní měli strach ze zneužívání hřiště nepřizpůsobivými obyvateli. Z původního projektu zůstaly pouze dvě malé lavičky, jed-nosedačky,“ uvedla mluvčí kladenské Radnice Lenka Růžková. Jak doplnil primátor Kladna Milan Volf: „Je smutné, že jinde lidé prosí o zatraktivnění své lokality různými prvky a taky je to přesně naopak. Místní se bojí, aby nepřišli o svůj klid a chtějí se vyspat, když jdou druhý den do práce, na rozdíl od jiných. Musíme proto tímto chránit většinou před menšinou,“ vysvětlil primátor Kladna Milan Volf.

Zaparkovat můžete ve Slaném například v automatickém parkovacím domě. Nová místa a možnosti ještě přibudou
Spor o parkovací dům půjde znovu před soud

Prostranství kolem je dále vybaveno novými lampami, přičemž odpadky budou moci místní nyní nově házet do podzemních kontejnerů.

Kromě Rabasovy ulice bude co nevidět dokončena i oprava Vítězné, kde jsou postupně instalovány nové dvojlampy s LED diodami a ve středovém pásu bude vysazeno celkem 150 platanů. Ulice propojí centrum s Rozdělovem. Městskou pokladnu přijde investice na 20 milionů korun.

Ilustrační foto
Jak se volilo na Kladensku?

Na Vítěznou navazuje i dokončovaná ulice Československé armády, kde budou za zhruba stejnou cenu obnoveny původní pergoly, chodníky, zídky, náměstíčka a v neposlední řadě i veřejná zeleň.