"Linka zajišťuje autobusové přípoje k vlakové zastávce v Pavlově, kde cestující mohou přestoupit na vlak do Prahy. Některé spoje pokračují dále až na pražské letiště a nabízí tak cestujícím z Unhoště zcela nové spojení, které zde dlouhodobě chybělo," říká Vojtěch Kužel z oddělení komunikace ROPID.

Potřeba nového spojení ve směru do Prahy se nejen v Unhošti se poslední roky zvětšila hlavně z důvodu velmi častých kolon, které způsobují autobusům značná zpoždění. Dojíždění ze Středních Čech do Prahy je zároveň ztíženo vytvořením parkovacích zón i v okrajových částech Prahy, které možnost zaparkovat auto v metropoli velmi limitují.

Pozdeňské šibřinky roztančily sál sokolovny už podevadesáté.
OBRAZEM: Pozdeňské šibřinky roztančily sál sokolovny už podevadesáté

Vlak zajišťuje na rozdíl od autobusu rychlé a komfortní spojení nejen s Prahou 6, ale i s centrem města či jeho dalšími částmi. "Velkou výhodou tohoto spojení je tarif Pražské integrované dopravy, který cestující z Kladna využívají již od srpna minulého roku. S tarifem PID stačí na celou cestu autobusem, vlakem a případně MHD po Praze jediná jízdenka," dodává mluvčí Kužel.

Na vlak do Prahy je z Unhoště v provozu 7 přípojů, v opačném směru je přípojů 5. Ve směru na pražské letiště mohou cestující využít 6 spojů, zpět do Unhoště 5 spojů.

Škodovka skončila po nárazu převrácená na střechu.
Ve Slaném se srazila dvě auta, jedno se převrátilo na střechu