Stačí, když si návštěvníci s sebou vezmou pouze dobrou náladu a svačinu, vše ostatní pro ně bude zajištěno. Piknikový košík s dekou a další vybavení, například deskové hry, papíry a pastelky, sportovní vybavení, čtení a další nezbytnosti pro příjemně strávený čas vám zde rádi poskytnou. Každý si pak zvolí aktivitu podle svého vkusu, sportovní i relaxační. Koordinátorky piknikového projektu se chystají pořádat i doprovodné soutěže, zajímavé přednášky nebo akce pro gurmány.

Lemuři, chameleoni, želvy, karakalové, oceloti, rysové, velbloudi, ale i kozy či králíci a mnoho dalších zvířat dovádí ve výbězích a voliérách, které jsou postaveny převážně z přírodních materiálů, aby nebyl narušen ráz místní krajiny.

Velký úspěch u návštěvníků mají mláďata. Narození nových přírůstků je pro Zoopark Zájezd vždy velká událost. Nedávno se zde narodily tři malé surikaty. Protože bylo období dešťů, musela je jejich matka odnést do domku, kde bylo sucho.  V prvním domově se jim ale moc nelíbilo, proto se hned, jak to bylo možné, přestěhovaly zpátky do nor, kde je už rodinka spokojená. Po dvou týdnech se malé surikaty rozhodly vytáhnout paty z nory a šly si hrát ven na sluníčko, kde je návštěvníci mohou spatřit.

Zoopark Zájezd se nachází v malé vesničce na Kladensku poblíž rychlostní silnice R7. Byl poprvé zpřístupněn návštěvníkům v roce 2010 . Od té doby si získal řadu věrných návštěvníků, kteří se sem rádi vracejí.

Zájemci, již by chtěli život v zoo poznat  zblízka, se mohou přihlásit do některého z dobrovolnických programů a pomoci třeba s budováním nových expozic, úklidem, ale třeba i chystáním krmení.

Na vzhledu zooparku se stále pracuje, přibývají nejen nové expozice, ale i programy a zajímavosti. Nově má Zoopark Zájezd otevřeno každý den od 9 do 19 hodin, stánek 
s občerstvením a suvenýry 
v hlavní části zoo je v provozu při dobrém počasí v pondělí až čtvrtek od 10 do 18 hodin a pátek až neděle od 9 do 18 hodin.

Piknikárna je zatím k využití v sobotu a neděli od 
10 do 18 hodin.
Tyto otvírací doby platí do konce prázdnin, případné změny budou zveřejněny na webových stránkách zooparku.