Díky ušetřeným prostředkům mohlo vedení Kamenných Žehrovic nechat opravit další komunikaci.
„Navíc ve výběrovém řízení na dodavatele se nám proti projektované ceně povedlo významně ušetřit peníze. Takže jsme mohli z obecních prostředků opravit ještě další ulici s názvem Horní," uvedla starostka Kamenných Žehrovic Soňa Černá.

Do budoucna by obec ráda uskutečnila další opravy právě za využití dotací. „Jsme připraveni na další projekty a doufám, že i nové evropské fondy budou k menším obcím příznivé," uvedla starostka vesnice Soňa Černá.

Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnilo mnoho hostů. Mimo jiné do Kamenných Žehrovic zavítal hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, ředitel Úřadu regionu soudržnosti Regionálního operačního programu Střední Čechy Václav Chytil či starosta sousedního Nového Strašecí Karel Filip.

„Mám radost, když vidím, že peníze z Evropské unie pomáhají lidem zlepšit jejich život. Přál bych si, aby i v následujícím programovacím období byla tato pomoc podobně štědrá a abychom i z nových fondů, které se nyní připravují, mohli zlepšovat zanedbanou dopravní infrastrukturu 
v kraji. Obcím přeji, aby byly na čerpání peněz stejně dobře připraveny jako Kamenné Žehrovice," promluvil hejtman Petera.

Na slavnostní zahájení provozu se přišli podívat i místní obyvatelé. Mezi nimi byla také Zdeňka Hasíková.
„Silnice byla velmi rozbitá, jelikož po ní jezdily těžké vozy. Jsme všichni rádi, že už je opravená. Udělali to hezky a komunikace vypadá moc pěkně. Bydlím ob ulici dál a když byla Pod Horkami rozbitá, jezdila všechna auta právě kolem našeho domu. Teď už bude klid. Potřebovala by také opravit ulice vedoucí ke hřbitovu," pochvalovala si Zdeňka Hasíková z Kamenných Žehrovic.