Při sobotním úniku čpavku se lehce zranili dva lidé a asi sto zaměstnanců muselo opustit budovu. Hasiči odvětrávali prostory a zkrápěli uniklý azan až do večera. V noci pak odsávali amoniak pomocí ventilátorů.
Podle kladenské policejní mluvčí byla technická závada na jednom z ventilů. "Nikdo se při úniku čpavku neotrávil. Hlavní slovo měli tentokrát hasiči, policie zde pouze prováděla dozor," řekla mlučí Michaela Nováková.
Dnes měřila množství látky v pekárnách také Chemická laboratoř Kamenice. „Objekt je už bez čpavku, problémy přetrvávají u strojovny. V sousední hale byla hasiči výroba povolena," uvedla Kostková.
Letos v únoru areál pekárny postihl rozsáhlý požár, důvodem mohla být nedbalost při rekonstrukčních pracích. Škody byly odhadovány na 50 milionů krun.
Tuzemská pobočka La Lorraine byla původně součást tuzemských Delta Pekáren a belgického holdingu Vanelor. V roce 2008 se stala členem mezinárodní pekařské skupiny La Lorraine Bakery Group, odkdy také vlastní výrobní areál na okraji Kladna.
Ve firmě pracuje kolem 500 lidí. Měsíční produkce mraženého pečiva se pohybuje mezi 2500 až 4500 tunami. Společnost dodává zboží v podstatě všem velkým obchodním řetězcům.