„Lidé si oproti Praze mohou v Kladně pořídit byt nebo dům s více místnostmi. Navíc mnoho z nich uvažuje i o budoucím zhodnocení nemovitostí po vybudování rychlodráhy Praha-Kladno,“ říká Filip Hnátek z realitní kanceláře New World Reality.

Výhodou Kladna je už nyní rychlé spojení s Prahou, kdy se lze z okraje města na Zličín dostat za patnáct minut. Ve městě působí i pražská carsharingová služba Anytime, sdílené auto je tak možné si na Kladně půjčit i vrátit. „Mnoho našich klientů využívá sdílené automobily s hybridním pohonem pro rychlou a ekologickou dopravu mezi Kladnem a Prahou, ale i pro cesty po Kladně a okolí. Vyplatí se jim to, když najedou za rok méně než 10 tisíc kilometrů nebo jako druhé auto do rodiny,“ vysvětluje Milan Beutl z Anytime.

Oblouk nové sportovní haly už se vyjímá nad Slaným. Hotovo bude příští rok.
Foto: Oblouk nové sportovní haly se už vyjímá nad Slaným. Hotovo bude příští rok

Kladno se mění skoro před očima. Rostou tam nové bytové projekty, revitalizují se zajímavé lokality a vzniká nová infrastruktura. Důkazem nové éry je i dynamický rozvoj východní části Dubí, kde developerská společnost Getberg staví od jara nový bytový projekt Icon Park. Patří k němu i školka a další infrastruktura, jako je obchod, kavárna nebo park a dětské hřiště. V lokalitě by mělo přibýt šest set obyvatel. „Projekt rychle postupuje, dokončení je plánováno už na rok 2025,“ připomíná Kamil Dunaj, ředitel developmentu společnosti Getberg.

Icon Park v Dubí

Důkazem nové éry Kladna je i dynamický rozvoj kladenské východní části Dubí. Od jara zde developerská společnost Getberg staví nový bytový projekt Icon Park. Spolu s ním pomáhá rozvoji celé lokality, protože staví školku a další potřebnou infrastrukturu, jako je obchod, kavárna nebo park a dětské hřiště.

„Kladno nyní již zcela viditelně začíná novou etapu. Ožívají zde brownfieldy a dříve nevyužité lokality mají nový život. Čtvrť Dubí je toho dobrým příkladem. Již brzy totiž přivítá na 600 nových obyvatel,“ říká Kamil Dunaj, ředitel developmentu společnosti Getberg a dodává: „Celý projekt rychle postupuje a dokončení je plánováno již na rok 2025.“