Kladenská rodačka se po absolvování obecné a měšťanské školy vyučila zubní laborantkou u lékařky Klabíkové. V její zubní ordinaci pak po vyučení také pracovala. Zde se i seznámila s pozdějším slavným fotbalistou a někdejším československým reprezentantem Františkem Klozem. Krátce před druhou světovou válkou, v roce 1938, se vzali a vychovávali syna Františka a dceru Blanku.
Jejich manželství však trvalo jen krátce. František Kloz šel za květnového povstání v roce 1945 proti německým okupantům bojovat se zbraní v ruce. V přestřelce na Lounsku byl těžce zraněn střelou do nohy a na následky tohoto zranění po skončení války v červnu téhož roku zemřel.
„Naše manželství bylo hezké. Muž byl hodný a mezi lidmi velmi oblíbený, a to nejen díky fotbalovým úspěchům. Kvůli slavné fotbalové kariéře musel být ale často mimo domov po různých zájezdech a zápasech," vzpomíná Jindřiška Klozová,

Po manželově smrti byla na výchovu dvou dětí sama. Už se nikdy znovu neprovdala. Syn zemřel v roce 1999 a s dcerou Blankou žije nyní v jejich rodinném domě v Kladně na Ostrovci. Blance je už pětasedmdesát let, sama má řadu zdravotních problémů, ale přesto se o maminku maximálně obětavě stará.

„V mém věku bych to už sama nezvládla. Jsem za to dceři moc vděčná. Ještě před nějakými pěti lety to ještě šlo. Postarala jsem se o sebe a dokonce i chodila se svým pejskem na procházky. Pejsek dnes ale už nežije a já ven téměř nechodím. Ale mám radost nejen ze své dcery Blanky, ale i z vnuček Michaely a Andrey, které jsou obě v případě Blančiny nepřítomnosti vždy připraveny a ochotny její péči převzít," vypráví Jindřiška Klozová.

Ve svých úctyhodných šestadevadesáti letech má pochopitelně i zdravotní problémy. „Asi pře deseti lety jsem prodělala mozkovou mrtvici. Mám potíže se srdcem. Projevují se především v zadýchávání a kvůli nízkému tlaku i v točení hlavy. Pravidelně užívám nitroglycerin na posílení srdce. Špatně slyším i vidím, ale to je při mém věku naprosto přirozené," popisuje své starosti Jindřiška Klozová.
Horlivě se však zajímá o veřejné dění, i když kvůli slabšímu zraku nečte. O to více ale sleduje televizi a zajímá se o celospolečenské události doma i ve světě. „U televize vydržím někdy celé dny. Koukám nejen na klasické filmy a pořady, ale pravidelně sleduji i televizní noviny. Ráda si také poslechnu hudbu v rádiu." představuje svou současnou činnost Jindřiška Klozová.

Už od roku 1945 je členkou Svazu protifašistických bojovníků, nyní Českého svazu bojovníků za svobodu. V doprovodu dcery Blanky, která je také členkou této organizace, chodí občas na schůze. Ke členství ji přiměla smrt slavného manžela, kterou mají na svědomí právě němečtí fašisté. Autor: Luboš Hora