„Městu se ve výběrovém řízení podařilo získat preventisty, kteří mají s řešením bezpečnostní situace zkušenosti. Jejich hlavním aktuálním úkolem je v pravidelných intervalech obcházet především centrum a další problematické lokality, intenzivně spolupracovat s hlídkami městské policie a upozorňovat je na nevhodné jevy,“ řekla mluvčí slánské radnice Markéta Růtová.

Po odeznění období pandemie covid-19 se podle radnice ve Slaném nyní setkávají s novým fenoménem, na který je potřeba reagovat.

„Ve městě se zvýšil počet lidí bez domova, konkrétně se jedná převážně o agenturní dělníky, kteří ztratili práci. Zaregistrovali jsme problémy, které se pokoušíme v rámci zákonem daných možností řešit, a proto jsme začali okamžitým nasazením asistentů prevence kriminality. Následovat by mělo přijetí vyhlášky, kterou se zakazuje konzumace alkoholických nápojů, prostituce a žebrání na vymezených veřejných prostranstvích za účelem zabezpečení veřejného pořádku. Dále je v přípravě vyhláška na regulaci hazardních her. Pevně věřím, že zastupitelstvo města obě vyhlášky schválí a policie dostane nástroj, který ji pomůže nevhodné jevy eliminovat,“ sdělil starosta Slaného Martin Hrabánek (ODS).

Ilustrační foto
Kandidátní listinu do krajských voleb podalo 16 stran a hnutí