Dvaasedmdesátiletý muž byl se zdravotními problémy do slánské nemocnice přijat v úterý 14. ledna na jednotku intenzivní péče interního oddělení. Ve čtvrtek po půl jedné do sebe začal senior řezat nožem a ohrožoval se na životě.

Ve slánské nemocnici se střílelo, zběsilý pacient ohrožoval sebe i okolí.
VIDEO: Útok nožem v nemocnici? Město chce jednat o bezpečnostních opatřeních

"Poté, co se mu dvě zdravotní sestry snažily ihned pomoci a stabilizovat ho, začal být velmi agresivní i k nim. Zasahujícímu zdravotnímu personálu ve čtyřech zdravotnících se nepodařilo muže zpacifikovat a agresivní pacient je začal ohrožovat nožem," potvrdil Kladenskému deníku ředitel Nemocnice Slaný Štěpán Votoček.

Zasáhla ochranka se zbraní

Na místo incidentu byl přivolán pracovník ostrahy, který použil hrozby zbraní. "Poté, co se útočící pacient vrhl nožem po ostraze a zdravotnících, byla použita zbraň a agresor byl postřelen do dolní končetiny. Zdravotní personál okamžitě za spolupráce pracovníka ostrahy pacienta zpacifikoval a nasadil potřebné medikamenty a ošetřil jeho zranění. Kriminalisté nyní tento případ prošetřují a dvaasedmdesátiletý muž je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu," sdělila kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Sítenský most přitahuje sebevrahy.
Strážníci opět vyjížděli na sítenský most. Tentokrát na pomoc ženě

Nikdo z personálu nebyl zraněn. "Pacient se až do útoku projevoval klidně, příčinu rozvoje agresivity a stavu snížené příčetnosti objasní psychiatrické vyšetření," doplnil ředitel nemocnice, který byl útoku přítomen.

Slánský starosta Martin Hrabánek chystá v souvislosti se čtvrtečním incidentem v místní nemocnici jednání s vedením nemocnice o bezpečnostních opatřeních.

Na veřejných záchodcích ve Slaném vypukl požár.
Na veřejných záchodcích ve Slaném vypukl požár

K útoku nožem došlo ve slánské nemocnici také před více než deseti lety. Na mladou zdravotní sestřičku Editu N. tehdy zaútočil pacient na interně. Nůž měl u sebe ve stole a napadl ji, když sloužila. Mladá žena měla probodnuté plíce a byla na tom dost špatně. Zotavovala se řadu týdnů. Útok se podepsal i na její psychice.

Dva výjezdy hasičů na Kladensku. Požár drážního domku a z bytu v paneláku se valil dým.
Na Kladensku hořel drážní domek a z bytu v paneláku se valil dým