Schránka v podobě ruličky obsahovala dobový denní tisk a dopis někdejšího děkana Václava Klepše. Vzkaz není příliš starý, pochází z roku 1974.

„Máme ze vzkazu radost, jen nás překvapilo, že je to poměrně čerstvá záležitost. V roce 1974 se mi narodil syn. Čekali jsme, když jsme schránku otvírali, že dokumenty budou starší," řekla Kladenskému deníku k nálezu starostka Velvar Jitka Linhartová.

Vzkaz z minulosti byl nafocen a vedení města ho plánuje vrátit zpět do věže. Ovšem přidají k němu i něco ze současnosti. „Dáme k němu aktuální materiál ve stejném duchu jako obsahovala schránka, čili nějakou tiskovinu a sdělení pro budoucí generace," prozradila obsah poselství v čase starostka.

Velvarští mají ještě v plánu nahlédnou do městské kroniky, zda se v ní o vzkazu něco nepíše.

Kromě výtisku Rudého práva obsahovala rulička dopis děkana Václava Klepše. Ovšem kdo by čekal filozofické poselstvím budoucím generacím, byl by na omylu. List obsahuje informace o opravách věže, kdo tyto práce provedl, kolik plechu při tom spotřeboval a že téměř vše zaplatil Okresní národní výbor v Kladně ze státních prostředků.

V dopise se dále píše: „Oprava věže provedena za časů Jeho Svátosti Pavla VI.,pražského apoštolského administrátora biskupa Dr. Františka Tomáška, za prezidenta Československé socialistické republiky armádního generála Ludvíka Svobody a za velvarského děkana Václava Klepše. Do budoucích časů hojnost a Božího požehnání a život v míru přejí velvarské farnosti osadníci sedmdesátých let XX. století."