Lávka spojující Velvary 
s okolními obcemi je pro místní velmi důležitou dopravní spojnicí. Přestože se jedná pouze o provizorium s omezenou nosností, které by mělo sloužit městu několik let, vypadá to, že Velvarským svitla nová naděje. Středočeský hejtman totiž přislíbil, že s výstavbou nového mostu se začne do roka.

„Za zprovozněný most jsme moc rádi. Rozdělené město se opět propojilo. Doufám že most vydrží alespoň do té doby, než bude postaven nový. Snažíme se proto být v komunikaci s krajskou správou a údržbou silnic, abychom zjistili, v jaké fázi jsou projektové přípravy.

Za město se chceme aktivně schůzek zúčastňovat, abychom mohli komentovat vzhled budovaného mostu a jeho tonáž.

Přesto, že by Velvarští rádi, aby stávající provizorium po dobu nezbytně nutnou vydrželo, není jisté, zda se o jeho poškození nepostará některý z neukázněných řidičů.

„Most je otevřen teprve od úterý a jen za dva první dva dny na něm naši strážníci pokutovali hned osm řidičů nákladních aut, kteří nedodrželi v místě povolenou hmotnost.

Naším cílem není pochopitelně vydělávat na těchto přestupcích a pokutovat řidiče, spíše jim chceme dát najevo, že tudy opravdu jezdit nemohou.

Řidiči si musí zvyknout

Věříme, že brzy nastane doba, kdy se všeobecně rozšíří, že po mostě smějí jezdit auta pouze do 25 tun. Nechceme se dočkat toho, že bude opět přetížen, nějaká patka povolí a my zase budeme čekat," řekl starosta Velvar Radim Wolák.

Most podstoupil ještě i další zatěžkávací zkoušku. Nikoli kvůli neukázněnosti šoférů, ale proto, že ve středu odpoledne přestaly fungovat semafory!
„Přesto, že řidiči se mají řídit dopravními značkami, kde je vyznačena přednost v jízdě, není z jedné strany mostu vidět na nájezd z druhé strany.

Vozidla různě couvala, v jednu chvíli stály proti sobě i dva autobusy.

Řízení dopravy se potom ujali strážníci. Později se ukázalo, že v ulici Za Roudnickou branou byl přerušen elektrický proud a tudíž došlo k výpadku napájení semaforů. Závada na elektrickém vedení byla energetiky obnovena kolem 17.30 hodiny, kdy se vše vrátilo do normálu," sdělil Libor Šulc z městského úřadu.

Ke všem problémům starosta Wolák dodává, že je důležité, aby kraj výhledově vyřešil zejména otázku severního obchvatu města, aby auta nemusela projíždět v budoucnu Velvary vůbec.