Kladno

Například v Kladně mají posilovnu pod širým nebem všichni fanoušci zdravého pohybu k dispozici už sedm let. Fit park v areálu Městského stadionu Sletiště disponuje jedenácti cvičebními stroji s návodem a popiskem obsluhy, které jsou určeny pro všechny věkové kategorie, zejména pak pro seniory. Nově bylo na Sletišti v loňském roce vybudováno také hřiště pro street workout zaměřující se na posilování s vahou vlastního těla, rozvoj síly a vytrvalosti.

Naopak ve Slaném byste místo, kde mají lidé možnost posilovat na čerstvém vzduchu nenašli „Do budoucna bychom však rádi posilovnu či workoutové hřiště vybudovali. Jedním z možných míst je například lesopark Háje, ohledně kterého jsou různá veřejná projednání a zpracovávají se návrhy projektanty," uvedla mluvčí radnice Lucie Krčková.

Kladenské dvorky 2016
Letošní Kladenské dvorky nabídnou historicky nejbohatší program přímo v ulicích

Beroun

Ani v Berouně venkovní posilovnu lidé k dispozici nemají. V sousedním Králově Dvoře ale ano. Po loňské realizaci velkého multifunkčního hřiště v sousedství školy vybudovalo další sportoviště, a to workoutové hřiště. „Streetworkout je pojem, který vychází z posilování s vlastní váhou, tedy kalistenika. Ta nás provází celý život, ačkoliv to na první pohled nevypadá. Už ve škole se každý na hodině tělocviku setkal s kliky, sedy-lehy a shyby. Přijímací testy k policii a armádě také zahrnují maximální počet opakování daných cviků. Zlepšíte si svojí sílu, vyrýsujete svaly, zlepšíte klouby a vazy, celkově zesílíte," poznamenal starosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Středočeští dopravní policisté soutěžili o nejlepšího regulovčíka.
Středočeští dopravní policisté soutěžili o nejlepšího regulovčíka

Rakovník

To Rakovničtí mají možnost využít venkovní posilovací stroje na několika místech. Tři stroje jsou například ve vnitrobloku Čs. Legií, další dva jsou od roku 2014 součástí první části revitalizace sídliště Klicperova. Přímo workoutové hřiště za přibližně 400 tisíc korun je volně přístupné v Čermákových sadech a těší se velké oblibě, zvláště u mladých sportovců. Město jim v požadavku postavit hřiště vyhovělo a zpětně tuto investici hodnotí jako velmi dobrou. Navíc jsou v Rakovníku, podobně jako v Kladně, i speciální posilovací stroje pro seniory.

Ilustrační foto.
Řepka přináší zisk, je po ní poptávka

Příbram

Workoutové hřiště vzniklo také před dvěma lety v Příbrami. Všechny lavice, bradla, žebřiny a další prvky stály necelých sedm milionů milionu korun. Sportovci zde najdou veškeré druhy žebřin a žebřík na ručkování, hrazdy v různých výškách, trojitá bradla či takzvaný w bar pro uchycení gymnastických kruhů.

Korzo Obora 2014.
Tipy na víkend: na Korzo nebo za permoníky, vyberte si