Ať už jste vyznavači jezdeckého sportu či nikoli, při vstupu do areálu příchozí ohromí velký prostor s kolbištěm pro koně, halou pro jezdce, stejně jako útulná rustikální restaurace a penzion. Poněvadž starosta Šofr pochází ze starého královického selského rodu, vybudoval areál v místech, kde kdysi jejich rodina hospodařila.

Jelikož bude nové sportoviště pro koně, závodníky a rekreační jezdectví otevřeno pro veřejnost oficiálně až v květnu, pozornost návštěvníků se v těchto dnech soustředí zejména na restauraci, která je otevřena denně od 11 do 22 hodin.

Od pondělí do pátku je k dispozici denní menu. Nabídku doplňuje stálý jídelní lístek, kde nechybějí ani dětská jídla. Pro milovníky zlatavého moku je na čepu výběr piv ze Zichoveckého pivovaru a nechybí ani pestrá škála nealkoholických nápojů.

„Otevřeno máme teprve třetí týden a jsem velice ráda, že si k nám nacházejí cestu místní, stejně jako lidé z daleka. Za to vděčíme šéfkuchaři i ostatním zaměstnancům dvora," říká manažerka areálu a provozní restaurace, Lenka Pokorná.

Nabídku jídel budou podle jejích slov časem rozšiřovat a pravidelně obměňovat tak, aby z Královického dvora odcházeli vždy jen spokojení hosté. „Už nyní jsou k dispozici na jídelním lístku výtečné pokrmy. I nároční strávníci si přijdou na své," podotkla Lenka Pokorná.

Jelikož mají v jezdeckém centru naplánovány různé akce a soustředění, včetně nejvyšších soutěží a sjíždějí se sem také členové České jezdecké federace a zahraniční hosté, je zapotřebí si stůl i ubytování vždy předem rezervovat.

„Každý kdo chce v Královicích strávit noc, je vítán v příjemném prostředí penzionu. Platí to pro všechny bez rozdílu, jestli přijedou s koněm nebo bez něj. Postaráno bude o zvířata, jezdce i pěší, stejně jako o rodiny s dětmi.

Těšíme se na každého, kdo u nás chce prožít příjemné chvíle odpočinku, ať už aktivně nebo jen při posezení s přáteli u dobrého jídla pití," dodává Lenka Pokorná.

(pr)