Nabídly totiž sponzorům své vnitřní strany plavek. Tento do značné míry odvážný čin se setkal se značným ohlasem nejen u zájemců o umístění svého loga. „Myšlenka je taková, že sponzoři budou celou dobu s námi. Obrazně říkáme, že se nás budou dotýkat," vyjádřila se Kladenskému deníku Eliška Gálová.

Jedenadvacetiletá studentka Vysoké školy chemicko-technologické v Praze hraje volejbal od devíti let. O tři roky později začala hrát na písku. Se svou spoluhráčkou Hankou trénuje nejčastěji v Praze, ale někdy si zahraje také v Kladně. Sportovkyně se loni staly mistryněmi České republiky do 22 let a získaly bronzovou medaili na mistrovství Evropy do 22 let.

„Ačkoliv se to nezdá, beach volejbal je poměrně nákladný sport. Potřebujeme kurty, trenéra, kondičního trenéra a tak dále. Minulý rok jsme se na podzim účastnily jednoho turnaje světové série v Číně, který nás stál zhruba padesát tisíc korun. A to jsme s sebou neměly ani trenéra," uvedla případ Eliška Gálová.
Aby mohly pomýšlet na účast na olympiádě, musí se zúčastnit alespoň osmi takových turnajů. Po sečtení všech dalších nákladů, potřebují sportovkyně asi půl milionu korun.

Originální nápad se ovšem nezrodil v hlavách dívek, ale přišla s ním jedna sportovní agentura. „Byla to nabídka od trenéra, který pracuje ve sportovní agentuře. Už tento plán jedné dvojici nabízeli, ale ta do toho nešla," uvedla Eliška Gálová.

Nápad je lehce kontroverzní, ale žádná z dívek se s negativní reakcí zatím nesetkala. „Nikdo nám neřekl, že by ho to pohoršovalo. Také rodina mě podporuje. Přítel to vzal naprosto v pohodě, neměl žádné námitky," doplnila mladá sportovkyně.

O volejbalistky se rázem strhla velká pozornost. „V takové míře jsem to přímo nečekala, ale sportovní agentura s tím počítala. Je to něco, co tu ještě nebylo a díky medializaci se o nás dozví více lidí," podotkla. A jak je to nyní se zájmem sponzorů? „Máme dvanáct přispěvatelů, ale přijde mi, že se k tomu potřebují rozhoupat. Teď nám zatím jen řeknou, že je to dobrý nápad,"odpověděla volejbalistka. Loga natištěná na vnitřní straně plavek mají hned několik výhod. Především jich může být více a různě velkých.

„Na turnajích evropské a světové série mohou být loga jen v určité velikosti a omezeném počtu. Navíc to na vnitřní straně může být více atraktivní, jelikož je to choulostivé téma a tím jedinečné," doplnila Eliška.
Další novinkou je různé cenové rozpětí. Pomoci sportovkyním splnit si svůj sen tak může pomoc téměř každý, jelikož ceník je od malých částek po ty vyšší.

Kromě společných úspěchů mají Eliška i Hanka spoustu dalších výher. Nadějná Kladeňačka loni v Polsku vybojovala čtvrté místo na mistrovství světa do 23 let a stala se pětkrát mistryní republiky.