Oddíly a veřejnost nominovaly sedmnáct jmen dospělých a juniorů. Dále jedenáct sportovních kolektivů a do Síně slávy navrhly tři jména slánských sportovních legend. Nejlepšího trenéra vybírala šestičlenná komise z osmi jmen. Vyhlášeny budou v obou kategoriích také dvě Hvězdy Deníku. Nově bude udělena Cena Josefa Masopusta. Tu převezme fotbalová osobnost Slaného.

Projekt letos zavítá do 42 míst po celé České republice. Hlavním cílem je ocenění nejúspěšnějších sportovců, kteří reprezentují jednotlivá města, okresy, kraje i celou Českou republiku na domácích i zahraničních kolbištích, a to od mládeže až po veterány.

Cena Josefa Masopusta

Letošní ročník ankety Nejúspěšnější sportovec roku nabídne oproti minulosti jednu novinku. Tou je udělování zmíněné Ceny Josefa Masopusta. Jedná se o plaketu určenou fotbalové osobnosti, jež v první řadě ctila smysl pro fair play. Při anketě nezapomněli organizátoři ani na legendy a vždy jedna nezapomenutelná sportovní hvězda je uvedena do síně slávy.

Produkci má na starost opětovně agentura SPORT ACTION, s.r.o., spolupořadateli jsou tradičně Česká unie sportu a Kladenský deník. Významným vyhlašovatelem je ve Slaném také Společnost patriotů Slaného, bez jejichž práce a finanční podpory by se podobná anketa nemohla uskutečnit.

Slavnostní večery mají vždy bohatý doprovodný program, kde nechybí přední umělci. V letošním roce se oceněným sportovcům a divákům na pódiu představí Lešek Semelka, Andrea Mea, Nela Kajlová, Trio Nobles a také řada regionálních talentů vybraných ze sportovních oddílů a tanečních klubů.

Moderátoři Radek
a Radek

Jako moderátoři se vystřídají Radek Šilhan (O2 TV) a Radek Jirgl. Samozřejmostí je poutavá scéna, špičková technika a profesionální produkční tým.

Díky zajímavému programu a nejvyšší kvalitě celé akce je pravidelně zaplněna kapacita sálů ve všech místech konání. Přímo se slavnostních večerů zúčastní 20 000 diváků a další stovky tisíce čtenářů se o přípravách akce, dosažených výsledcích a samotných slavnostních večerech dočtou na stránkách regionálních Deníků v rámci mediální kampaně, která se koná od listopadu do dubna.
Všichni zájemci mají šanci získat zdarma vstupenky v recepci Hejtmanského dvoru, je ale dobré si pospíšit, neboť o akci je ve Slaném velký zájem a sál bývá vždy plný.