Fenomén se velmi rychle rozšířil i do okolí a ligově začalo hrát hned několik obcí. Mezi nimi i Stochov, kde se o víkendu uskutečnilo vyhlášení 3. ročníku La ligy Revolta.

Vyhlašování konečného umístění v první i druhé lize Revolta se uskutečnilo ve stochovské sokolovně pod záštitou výrobců takzvaných španělských fotbálků, na kterých se zápasy odehrávají.

Slavnostní předávání cen bylo ve Stochově poprvé. „Předešlé ročníky se konaly v Buštěhradu a v Kačici, letos jsme zvolili Stochov. Rádi bychom takto pokračovali a každý rok pořádali akci v jiné obci," uvedl jeden z organizátorů Vladimír Beránek.

Právě domácí klub Monton de Tontos slavil nejvíce, ačkoli neobsadil první místa. Jako jediný má tým A i B, které oba obsadily třetí příčku.

„Je to pro nás obrovský úspěch, protože jsme byli ještě v polovině sezony na posledním místě," vyjádřil svou radost kapitán týmu B Jakub Bečvář, jehož družstvu přinesly dobré výsledky postup do první ligy.

Akci, která začínala v poledne a končila až v pozdních večerních hodinách, doprovázel jak jinak než turnaj ve stolním fotbálku, kterého se mohl zúčastnit kdokoliv z přítomných.

Samotné vyhlašování proběhlo krátce po osmé hodině. Vítězi první a druhé ligy se staly kluby Plast Wars z Prahy a Masacre Invercible z Kačice. Druhá místa obsadily kladenské týmy. Všichni umístění si kromě poháru odnesli také medaile.

AUTOR: GABRIELA KREJČOVÁ