Bulhar začali rybáři postupně vypouštět už deset dní před plánovaným výlovem. Voda odtékala do Černého potoka, odtud do Kačáku a následně do Berounky. Sítě rybáři z Unhoště začali natahovat už v pátek.

„Okolo 6.30 hodin šli chlapi na sháňku. Zvedli podložní síť a udělali zátah. Začali jsme co nejdříve, abychom brzy skončili, jelikož slunečné počasí nám opravdu nepřeje.

Mělká voda se brzy ohřeje a je v ní méně kyslíku. Navíc nás ryba neposlouchá. Když je zima a ryby studí záda, ujedou se schovat do mělké teplé vody. Dneska si dělají, co chtějí a máme s nimi spoustu starostí a trápení navíc," vysvětlil hospodář unhošťských rybářů Lubomír Volek.

Bulhar do sobotního poledne vydal asi dvacet metráků ryb. „Doufám, že ještě tak pět až deset metráků vytáhneme," podotkl Lubomír Volek.

A jaké druhy ryb se v rybníku nachází? „Nekonalo se žádné překvapení, jelikož si ryby sami nasazujeme. Čili jsou zde kapři, líni, amuři, candáti a popřípadě se k nám od sousedů dostane nějaký ten úhoř," dodal hospodář.

Výlov přilákal na břehy rybníka mnoho pozorovatelů. Někteří tuto událost viděli úplně poprvé. Nejvíce fascinovala malé pozorovatele.