Například náměstek kladenského primátora Miroslav Bernášek se nedomnívá, že by to mělo mít vliv na plánované projekty dotované z evropských fondů. „Ty naše nebudou zastaveny, pokračujeme 
v nich standardním způsobem. Týká se to zejména revitalizace Podprůhonu nebo přestěhování městské knihovny do zmodernizovaných prostor na Sítné. Věřím, že se je podaří dotáhnou do zdárného konce," řekl Kladenskému deníku náměstek Bernášek.

Podle jeho slov v minulosti provedli v Kladně evropští úředníci několik kontrol toku peněz z EU do projektů města, nikdy prý žádné porušení zákona neodhalili. „Předpokládám ale, že nyní se po kauze zadrženého hejtmana kontroly evropské komise ještě více zpřísní," doplnil Bernášek.

Zatímco v Kladně jsou vcelku klidní, na slánské radnici sledují dění s netrpělivým očekáváním. „Zatím vůbec nic nevíme, čekáme, jakým způsobem bude pokračovat financování, které ministr financí zastavil," řekl Kladenskému deníku tajemník Městského úřadu Slaný Petr Kolačkovský.

V ohrožení jsou podle jeho slov čtyři připravované akce: rekonstrukce Husovy ulice – pěší zóny (takzvané Londy) ve Slaném, oprava Vlastivědného muzea, přestavba atletického stadionu či přístavba nemocnice.

„Nemohu říci, že bychom měli přímo obavy, ale nevíme co se bude dít dále a jak se bude situace vyvíjet," dodal tajemník.