VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zmrzlinář Antonín Pudil drží krok s dobou

Kladensko - Jedním z nejznámějších zmrzlinářů v regionu, který se tajemství výroby této lahůdky jezdí učit od profesorů slavné italské Carpigiani Gelato Univerzity v Bologni, je Antonín Pudil ze Slaného. S manželkou Janou odkoupili v roce 2003 v Kladně od Italů zavedenou zmrzlinárnu Venezia. Jejich zmrzlina, zákusky a další lahůdky si našly u místních velkou oblibu, až se v roce 2008 rozhodli otevřít další pobočku ve Slaném.

17.5.2017
SDÍLEJ:

Zleva na snímku profesor Palmiro Bruschi. Vpravo zmrzlinář Antonín Pudil.Foto: archiv rodiny Pudilových

Rodinná značka získala dobrý zvuk široko daleko a to byl jen krůček k tomu, že dnes nese podnik hrdý název Cukrářství Pudilovi. Do práce se postupně zapojili nejen rodinní příslušníci, ale i přátelé, kamarádi a další zaměstnanci. Dnes je jich dvacet.

Vzhledem k tomu, že majitelé nenechávají nic náhodě a touží být nejlepší, investují do vzdělání hodně a drží krok s dobou. „Snažíme se sledovat trendy a mít novinky co nejdříve na pultě. Zákazníci si u nás vyberou z celé škály příchutí, které trh nabízí. Naší doménou je používání zejména starých receptur a regionálních ingrediencí od pěstitelů a chovatelů. Nejvíce ovoce nakupujeme například z farmy ve Vítově od Šrámků, jahody z Vraňan. Ovčí a kozí mléko získáváme také od soukromých chovatelů," říká zmrzlinář.

Podle svých slov spolupracuje dlouhodobě s výzkumným ústavem mléka v pražských Dejvicích. Konkrétně s Hedvikou Dragounovou, aby lidem dokázali poskytnout zmrzlinu bez chemických konzervantů.

„Naposledy jsme spolupracovali na projektu zabývajícím se snížením laktózy v mléce," dodává zmrzlinář.

Antonín Pudil, majitel cukrárny Venezia v Kladně.Nejen regionální potraviny, ale i jedinečné komponenty ze zahraničí používají do zmrzlin u Pudilů. Příkladem jsou pistácie dovážené od prvopěstitelů z Itálie z oblasti Bronte. Jak potvrzuje Antonín Pudil, přišel s dalším trendem čajové zmrzliny.

„Našel jsem si ve Francii speciální čajovnu, kde mi pokaždé namíchají, co požaduji. Teď jsme například dělali příchuť višeň, chai thea, sencha, japonskou zahradu s květem sakury a nebo s příchutí starobylých bylin jako je kardamon či levandule," dodal cukrář.

Z jejich výrobny odcházejí ale i zmrzliny na speciální objednávku pro hotely například s přídavkem alkoholu, kde nechybí punč, brandy a jiné.

Autor: Kateřina Husárová

Místo události:
17.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Náměstí ve Slaném se rozsvítí už za týden.
4

Náměstí ve Slaném se rozsvítí už za týden

Skládka odpadu. Ilustrační foto.

Kraj chystá setkání se starosty. Budou velkým tématem odpady?

K vážné nehodě se hasiči museli přímo prodírat

Střední Čechy – Těžká dopravní nehoda na Pražském okruhu u Jesenice nejenom zkomplikovala provoz na této dálniční komunikaci, ale také přinesla vážné problémy hasičům. Ve čtvrtek to připomněl Petr Svoboda z centrály středočeských hasičů, jenž současně upozornil na dlouhodobou potíž: zvláště na dálnicích se řidiči nechovají tak, jak by měli. Pokud dojde k maléru a oni přijíždějí ke koloně, postaví se tak, jak dorazili. A pěkně auto na auto, takže manévrovat je pak složité. 

Lupiči z Kladna hrozí až deset let za mřížemi

Kladno – Kladenští kriminalisté mají na svém konttě další úspěšný zásah. Dopadli totiž pachatele, který ve středu odpoledne přepadl prodejnu oděvů ve Vašatově ulici v Kladně se zbraní v ruce.

AKTUALIZOVÁNO

OBRAZEM: Vzpoura vězňů se nekonala, jednalo se jen o cvičení

Vinařice - Pozdvižení na vsi vyvolalo ve čtvrtek dopoledne dění kolem a v areálu vinařické věznice.

Totáči v rámci turné zahrají v sobotu doma v sokolovně ve Kvíčku

Slaný - Punk-rocková legenda ze Slaného, skupina Totální nasazení, patřící mezi nejúspěšnější kapely svého žánru, hraje už víc jak čtvrtstoletí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT